Finantare

Parteneriat INOVI Smart Technologies și Fabrica de Consultanță

În perioada următoare, componenta de digitalizare va reprezenta cheltuială eligibilă în majoritatea apelurilor de proiecte pentru accesarea fondurilor nerambursabile, fie că vorbim despre apelurile din cadrul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), PNS (Planul Național Strategic) sau cele din cadrul Programelor Regionale.

În acest context, parteneriatul Fabrica de Consultanță și INOVI Smart Technologies vizează identificarea programelor de finanțare potrivite pentru fiecare afacere / instituție, precum și parcurgerea tuturor etapelor pentru implementarea proiectului și a soluțiilor de digitalizare, hardware sau software.  

 

Cu ce te putem ajuta?

Suntem alături de tine pe tot parcursul implementării proiectului, de la idee la faza de monitorizare. 

–        Analiza eligibilității;

–        Analiza nevoilor de hardware / software;

–        Identificarea soluțiilor digitale eligibile;

–        Scrierea și depunerea proiectului;

–        Implementarea proiectului;

–        Asistență și training specializat

 

INOVI Smart Technologies își propune digitalizarea sectoarelor public și privat din România, prin proiecte și tehnologii inovative. Din anul 2002, INOVI Smart Technologies este un partener important pe piața soluțiilor tehnologice și digitale și oferă soluții care înlocuiesc metodele clasice de promovare și informare. Domeniile / Industriile în care produsele comercializate de INOVI Smart Technologies sunt pretabile: muzee, scoli, UAT-uri, corporate, sanatate, ospitalitate, retail, gym&fitness, transport etc. 

 

Fabrica de Consultanță activează de peste 16 ani pe piața serviciilor de consultanță în accesarea fondurilor nerambursabile europene, guvernamentale sau din alte surse. Până în prezent, Fabrica de Consultanță a atras pentru clienții săi finanțări nerambursabile de peste 215 Milioane Euro și a dezvoltat un portofoliu de peste 680 de proiecte scrise și implementate cu succes. Printre clienți se numără atât companii private, cât și instituții publice. Proiectele implementate la nivel național acoperă multiple domenii de activitate: agricultură, producție, comerț, servicii, construcții, industrie, sănătate.

 

Ai nevoie de mai multe informatii legate de program?
Lasa-ne un mesaj iar noi te vom contacta cat mai repede

Programul privind cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice cu destinatie de unitati de invatamant

INOVI Smart Technolgies pune la dispozitie pachete complete de solutii eligibile si de asemenea, ofera consultanta in vederea redactarii, depunerii si implementarii programului privind cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice cu destinatie de unitati de invatamant.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor lanseaza Programului privind cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice cu destinatie de unitati de invatamant, finantat din Fondul pentru Mediu.

Scopul principal la programulului este eficientizarea si imbunatatirea calitatii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin reducerea consumului anual de energie finala.

Este vizata modernizarea cladirilor publice cu destinatie de unitati de invatamant, scoli, gradinite, sali de sport, cladiri pentru activitati extra scolare etc. prin finantarea de activitati/actiuni specifice realizarii de investitii pentru cresterea performantei energetice a acestora.

Finantarea se acorda in procent de maxim 90% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investitie iar suma maxima care poate fi solicitata este:

a) 1.500.000 lei pentru UAT cu o populatie de pana la 5.000 de locuitori;

b) 3.000.000 lei pentru UAT cu o populatie de peste 5.001 locuitori.

Solicitanti eligibili sunt UAT-urile organizate la nivel de comuna, oras sau municipiu, inclusiv subdiviziunile municipiului Bucuresti, iar pentru a putea accesa finantarea, o Unitate Administrativ Teritorială (UAT) trebuie sa aiba indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si amenzilor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu, conform prevederilor legale în vigoare. De asemenea, trebuie sa asigure contributia proprie necesara implementarii proiectului.

Perioada de inscriere incepe in data de 03.05.2021 si se incheie in 03.07.2021.

Ai nevoie de mai multe informatii legate de program?
Lasa-ne un mesaj iar noi te vom contacta cat mai repede

Programul pentru Digitalizarea IMM-urilor din Romania

INOVI Smart Technologies ofera consultanta in vederea alegerii produselor si solutiilor de software, dar si pentru obtinerea si implementarea PROGRAMULUI PENTRU DIGITALIZAREA IMM-URILOR DIN ROMANIA.

Microintreprinderile romanesti si firmele mici si mijlocii (IMM) din toate domeniile pot obtine fonduri europene in valoare totala de 150 de milioane de euro, printr-un nou program de granturi pentru digitalizarea IMM-urilor.
Valoarea schemei este de 100 de milioane de euro. Din acest buget vor fi acordate fonduri nerambursabile de câte 30.000-100.000 de euro, cu intensitate de 90%, ceea ce inseamna ca IMM-urile beneficiare vor trebui sa asigure restul de 10% din cheltuielile eligibile plus cheltuielile neeligibile din proiecte.
Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, vor fi doua categorii de granturi:
1. Fonduri europene pentru IMM
Prima categorie de granturi din acest program este „Digitalizarea IMM-urilor si a microitreprinderilor”.
Aceasta linie de finantare are un buget total de 100 de milioane de euro si se adreseaza microintreprinderilor si firmelor mici si mijlocii din toate domeniile, cu exceptia celor de IT.
Aceste firme vor putea obtine fonduri nerambursabile de 30.000 euro – 100.000 euro pentru a-si achizitiona diverse dispozitive si softuri de digitalizare a activitatii.
2. Fonduri pentru firmele de IT
Separat, IMM-urile de IT vor beneficia de un buget total de 50 de milioane de euro, din care vor putea accesa granturi de cate 1 milion – 6 milioane de euro pentru „activitati pentru dezvoltarea de produse inovative in domeniul TIC”.
Conditii aplicare:
 
– firmele eligibile NU trebuie sa aiba autorizate in certificatul constatator o serie de coduri CAEN.
– sunt firme inregistrate potrivit Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
– se incadreaza in una din categoriile: microintreprindere, intreprindere mica, intreprindere mijlocie, la data depunerii cererii de finantare si la data semnarii contractului de finantare.
– nu inregistreaza obligatii bugetare nete (diferenta dintre obligatiile de plata restante la buget si sumele de recuperat de la buget)
– nu intra in categoria de “intreprindere aflata in dificultate”.
 – au sediul social si implementarea proiectului se realizeaza in regiunea de dezvoltare in care depun proiectul.

O condiție din schemă prevede că o firmă care depune cererea de finanțare în anul 2021 „trebuie să fi fost înființată cel târziu la 3 ianuarie 2020 și să fi înregistrat profit din exploatare la 31 decembrie 2019 având în vedere dificultățile cauzate de pandemia SARS-2-CoV-2 din anul 2020”. Bineînțeles că o firmă fondată în 3 ianuarie 2020 nu avea cum să fi făcut profit până la 31 decembrie 2019, pentru că nu exista, dar așa a fost formulată condiția în documentul oficial.

Ai nevoie de mai multe informatii legate de program?
Lasa-ne un mesaj iar noi te vom contacta cat mai repede

Inovi Smart Technologies a fost Partener Tehnologic pentru primul concert din Romania cu acces exclusiv pe baza de criptomonede

INOVI Smart Technologies SRL

Imaginea si comunicarea nu mai sunt o dorinta ci au devenit un mod de viata.

Suport clienti

Program de lucru: 09:00 – 17:00

©Copyright Inovi.ro – 2022

Aveti o intrebare referitoare la produsele noastre?
Va rugam sa completati formularul si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Solicitare postare SICAP