Centru de instruiri și expoziții CAREI

Acest Centru a fost dezvoltat ca un adevarat muzeu al gastronomiei zonale, reprezentand traditii romanesti din zona Satu Mare, maghiare, tiganesti svabesti dar si evreiesti.

captura din aplicatia “Harta interactiva” creata pentru infokiosk-ul de la intrare.


Locatia, este formata din 3 sali de prezentare:

  • SALA 1 : MESTESUGURI – unde, prin MAPARE CU VIDEOPROIECTIE LASER, intalnim descrieri 3D ale exponatelor din istoria fauririi celor mai importanti mestesuguri: curelarie, biangerie, potcovarie, impletituri, olrit, pieptanarit, tesut, etc. Holograme INOBOX cu bucatari in marime naturala explica vizitatorilor tehnicile de gatit. O Holograma piramidala 180 reprezinta virtual textul unei retete vehi din CAREI.

  • SALA 2 : TARGUL – unde regasim produse traditionale cum sunt: mierea, gemurile, turta dulce sau palinca. Cu ajutorul vitrinelor cu ecrane transparente INOBOX, aceste exponate sunt invaluite de continut 3D explicativ, ce genereaza adevarate povesti virtuale in jurul exponatelor reale din interior.

  • SALA 3 : BUCATARIA DE IERI SI DE AZI – unde regasim bucate sau retetele acestora din vremurile actuale cat si din trecut. Mai multe mese interactive permit vizitatorilor sa combine materii prime si sa gateasca “virtual” retete bine-cunoscute locului. Holograma Piramidala 360 prezinta modul de framantare si modelare a bunatatilor din domeniul patiseriei: pite, prescuri, colaci, etc. Un impresionant ECRAN LED cu pixel pitch foarte mic (1.86 mm) prezinta filmari ale satenilor din imprejurimi in timp ce realizeaza mancaruri traditionale.

Un sistem de DIGITAL SELFIE intregeste experienta din acest Muzeu prin pozibilitatea de a-ti face o poza personalizata ce se poate trimite pe email.

Distribuie proiectul

Alte proiecte

Vrei sa faci un proiect similar?

Lasa-ne un mesaj și noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.