Muzeul Cartii si Exilului Romanesc – Casa Dianu – Craiova

INOVI Smart Tehnologies a implementat in acest Muzeu inedit o serie de tehnologii interactive pentru a maximiza experienta vizitatorilor.

Ideea înfiintarii acestui Muzeu, concretizata initial în 2016, sub forma unei Biblioteci a Exilului Romanesc, constand din lucrari și volume, documente, poze si insemnari ale generatiei exilului stabilite în Franta începand cu mijlocul secolului trecut, a luat amploare de-a lungul anilor. Eforturile noastre s-au îndreptat în directia reintregirii culturii romanesti cu tezaurul cultural realizat în afara tarii, din anii exilului romanesc postbelic pana în prezent.

Astfel, ne-am propus sa aducem în atentia publicului larg, opera scrisa a unor figuri marcante ale istoriei si culturii romanesti. Sediul muzeului se afla în Casa Dianu, cladire-monument istoric, construita la începutul secolului al XX-lea, într-o perioada în care orasul Craiova cunostea ample transformari urbanistice.

sursa : muzeulexiluluiromanesc.ro

Totemurile indoor sunt dotate cu un software dezvoltat la comanda (SaaS) ce oferta acces la baza de date a exponatelor si posibilitatea de a cauta printre acestea sau chiar a participa la jocuri ce au in centrul atentiei pasaje din operele muzeului.

In plus, INOVI a implementat in Muzeul Cartii si Exilului Romanesc zeci de tablete interactive ce displun de inregistrari multilingve ce ofera vizitatorilor ghid virtual si alte facilitati.

Distribuie proiectul

Alte proiecte

Vrei sa faci un proiect similar?

Lasa-ne un mesaj și noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.