Muzeul Național al Bucovinei a implementat, începând cu luna februarie 2024, proiectul cultural PE URMELE BARBARILOR, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National, Sesiunea de finanțare I/2024, Aria Patrimoniu Cultural Material.
Valoarea totală a proiectului este de 99.595 lei din care 80.795 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Cultural Național.
Din luna octombrie 2024, vizitatorii Muzeului de Istorie Suceava pot descoperi HARTA MARILOR MIGRAȚII, pășind PE URMELE BARBARILOR prin intermediul unei aplicații de tip hartă interactivă care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a Migrațiilor din așa-zisul ”mileniu întunecat”.
Împletind patrimoniul cu tehnologia, combinate cu o ilustrare atractivă pentru toate vârstele, Harta Marilor Migrații înlesnește explorarea într-o manieră interactivă și atractivă a rutelor de migrație, a ritualurilor și a materialului specific popoarelor, ilustrate multimedia, cu descrieri contextuale (situri, artefacte, îmbrăcăminte, armament etc).
Unică în domeniul expozițional, datorită funcționalităților pe care le oferă, atât funcții de navigare cât și de învățare, aplicația însoțește vizitatorul ”pe urmele barbarilor”, făcând posibilă cunoașterea istoriei și artefactelor popoarelor de migratori care au tranzitat spațiul carpato-danubiano-pontic.
sursa : glasulsucevei.ro
Link-uri din media:
INOVI SMART TECHNOLOGIES a creat acest soft si a utilizat tehnologie AI pentru a “insufleti” personajele.
Fiecare personaj a fost generat cu mare atentie si cu suportul personalului Muzeului prin suprapunerea de informatii cunoscute peste analiza artefactelor detinute de muzeu pentru a reproduce cat mai fidel aspectul fizic, imbracamintea si armamentul fiecarui trib.
Pe langa dezvoltarea aplicatiei, INOVI SMART TECHNOLOGIES a oferit si echipamentul interactiv pe care ruleaza acest software:
-1x ecran profesional 86 inch (link catre produs AICI)
-1x infokiosk interactiv 55 inch , model K (link catre produs AICI)